dengar ni..dengar niiiiiiiiiiiii

pagi tadi an..saya mendapat spirit nak bagon pagi2 n joging ..

tpi mule2 saya nek la basikal...

jalan punye jalan....

tibe2 rantai basikal rosak plus wat bongok beliau tuh..

saya pon cuak la..




saya mane pandai nak baiki basikal bagai ni...




tpi saya kuatkan semangat dan wat la bijak pandai..baiki basikal ni..

baiki punye baiki..try and error segala speed n rantai..then still..masih..jugee ..wat hal..otokeyh????????


dlm setengah jam la jugak baiki..saya malas la nak kol kak nana since my hand is full with minyak basikal uh...last2..


"ahh..aku mmg tokley nak baiki..kene pggil gok knana.."

.mmg  TERBAIK dri ladang lah! mmg itam la screen enfon sentuh dgn tgn y penuh hitam minyak rantai beskal uh.uwaaaaaaaaaaaaaaaaa


sementara tunggu..saya basuh tangan y itam nih dgn air embun..entah la pokok sape

tade sapa nak tolong saya..tapi saya tak nak pon org tolong..takut tibe2 beliau wat jahat..saya berharap diorang wat dono je...



kak nana plak sesat..

tak jumpe2 saya..

penat dah saya tunggu.

.last2 saya nampak kak nana..kak nana pun nampak sayaaa...tapiiiiiii...TETAPI...but..........




ada anjing diantara KAMI!!!!!!!!.kami berdua mmg penakut dengan anjing3 nih.


.last2 kak nana tak pergi pon dekat saya..saya dah sebok dah..



tpi aku pikir balik..maybe kak nana lalu ikot jalan belakang y sungguh amat sangat


JAUHHHH..bwuahaha..bangang punye anjing menyusahkan kami!!..







akhrnya..kak nana pon sampai..kami pon dok la baiki punye baiki...las2...ahhh mmg tokley jadi..memg da rosak REPUT basikal ni...



last2 aku tolak basikal y tokleyh ditolak itu...

aku tolak2 jugak.

.tapiiiii ada lagi alien gile tuh (anjing)..kali ni alien tuh kejar kamiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

aku un lariiii..dan campak je basikal uh tgah jalan!!!

 kak nana kata tinggal je beskal uh..

aku pikir "tak boleh3..sian basikal tuh"



 las2 aku beranikan diri y LEMAH ni berhadapan dgn anjing tu utk mndapatkan kembali basikal kesayangan saya..

saya pikir..

"takpe2..kalu anjing tuh nak pukul,saya boleyh campak basikal kat anjing uh..biar mati."



.then anjing tuh pergi jugak kat aku..bile dah dekat..aku wat muke BENGIS lalu

 berlari2 olok2 nak kejar alien tuh..rupenye dye takut..ulang lagiii..aliennnn tuh takutttttt dgn sayeeeeee.....msty muka saya hudoh bangor saat itu...HAHAHA..











last kami buat keputusan nak tinggalkan basikal nih rumah sape2 y baik.


..tinggal lah basikal itu sementara saya amik kereta kancil nak letak basikal dlm tu..

.then selamatlah basikal dlm kereta tu..TERIMA KASIH MAK CIK bgi tumpang tempaT!!


sampai je kat rumah...TIBE TIBEEEEEEEEEEEEEE...


ada ANJING  Y SANGAT BESAR GILA!! dalam pagar rumah kami...ULANG LAGI..dalam pagar rumah kami..kak nana y keluar tadi nk bukak pagar terus dgn pantas kilat masuk kereta dan ckp



"CPAT KAK UDE! KUNCI PINTU"


aku y kalut..kunci lah pintu..then aku PIKIR


"aik anjing boleh bukak pintu kereta ke?"

kiteorg un gelak la dlm kereta tuh sambil tunggu anjing tuh blah .....







THE END......

6 comments:

  1. haha,anjing nie potong line jer..nwy,tahniah kude dapat takutkn anjing tu ^_^

    ReplyDelete
  2. ne der lawok..mmg kenyataan mnde ni y terjadi...





    shue~ aligatorh gozaimazz...sye pon berbangge mmpunyai keberanian cmtu

    ReplyDelete
  3. kaudd~ lawok weh. dah la kejap kejap 'saya', kejap kejap 'aku'. haha.

    ReplyDelete
  4. aigowwww...sbenarnye mmg nak ckp saya jee..tpi ter taip aku pulekkk

    ReplyDelete