LAKI LAMBAT GEMOK

aku tengok laki makan banyak je..eh tak de je..tapi  memang sememangnya banyak banyak banyak..
satu pinggan full
orang perempuan dok sebab segan, so makanlah ciput ciput kera



TAPI?

TAPI?

TETAAPII?


sapa lagi gemok anda rasa??


sapa juara kegemukan?????????????



bertahun tahun juaranya disandang oleh kaum wanita termasuk AKU ( sedeyh3x ni)








awak tak percaya?

ni buktinya..








BANYAK LAGI bukti..tapi disebabkan terlalu gemuk,
tak muat nak letak dalam page ni..satu gambar ni  je dah heavy loaded dah  sbb bercampur baur
 dengan berat penulis ni sekali..kuikuikui





tak sabet langsung!








................................................................................................................................................................



kenapa fenomena katak ini sering berlaku?
apakah puncanya?
adakah kerana lemak2 lelaki tertransfer ke otot2 beliau?
bagaimanakan mahu mentransfer lemak2 
wanita ke otot wanita y tak membesar besar pas ceroh gelap??



basically



basically
i wish that you loved me
i wish that u needed me
i wish that you knew when i said two sugar
actually it means three 
i wish that without me your heart would break
i wish that without me you`d  be spending the
rest of your nights awake
i wish that without me you couldnt eat
i wish i was the last thing
 on your mind before you went to sleep



SIAN ADIK AKU DAPAT KAKAK TAK SENONOH

harini adik aku kena cocok BCG kot name cocok uh..aku lupe lak\
tapi sorang je yang kena cocok,y sorang lagi kembar uh tak kena ..untung badan..
so semalam masa amik adik balik sekolah..aku cakap kat AFIF

"adek ..awak nak tau tak tips tak mao sakit masa cocok BCG uh?"



..............................................................................



"ape dia kak ude?"

....................................................................................



"kak ude baca kat intenet an, kalu tanak sakit BCG uh..awak kene cium GIGI kakak awak..

ada brand? mau cuba enggak??


.......................................................................................




"ish,KARUT!"


...............................................


terus beliau wat muke toYER..  ^_________^


ho ho ho horrrllliiiirrrckkkss


(tapi dengan jayanyanya beliau cakap tak sakit lgsung kene inject petang tADI)

p/st-mungkinkankah adek aku cium gigi aku masa aku tidow MALAM smalam?



ni semua anjing punya pasai

 aku nak cerita pasal semalam
aku tak tulies post ni semalam sebab sibok,p terawikh,nengok cite Ramadan Terakhir..
uwah2 ..best seyh cita tu sbb adik ogy uh muka macam ogy..eh sabet ke? ntoh





ok2..berbalik pada tajuk kat atas..semalam aku ngan kakak and adik

 pergi la EVERISE..korang taktaw? ha..buat2 taw je la..
then aku pun park la kereta kat depan2 everise
 dgn bangganya sbb tak byk kereta pulek masa tuh
tibe2 ada anjing besor keynai lalu ,,


then kakak aku kecoh lah

 'anjing2 cepat keluar'


aku pun dengan kecoh nya keluar dari kereta dgn pantas seperti sermith LIN DAN badminton!

alih2

alih2

alih22222222222222222????????????


KUNCI KERETA DGN CUMELNYA BERADA DI TEMPAT BELIAU!


tahniah nur ezzati..TAHNIAH!

then aku pun cuak la beb! nak balik macam mana oi?



aku telefon lah ayah..ayah dengan rileksnya cakap..
balik lah rumah jalan kaki..OMO Omo omo..gimana dong?
ujan lebat sekali..
so, cadangan ayah takleh diterima pakai









then,last2 aku telifon anis..kawan aku..

wat muke sesen mintak tulun sama beliau..uwah2

tunggu punya tunggu beliau..

dah lah tataw beliau pakai kereta apa..

tiba2 sebuah kancil dihadapan everise

pemandunya perempuan bertudung

kakak aku terus cakap

'ha..tu la anis kot,cpt2 kak ude'

aku pun berlari dalam kehujanan



mengejar kereta bertuah itu..bila sampai ja..kereta tuh berjalan..
aku terus je kejar..
alih2 kereta tuh parking..aku bingung jap!
tapi aku masuk je la kereta tuh..tengok2???

lututku tiba2 berkata-kata..

"bukan anis la kak ude kentut"

orang dalam kereta tuh dah bulat semacam..

 mata idung mulut n muka sekali tereffect bulat together..

aku terus toleh kebelakang sambil muka sebek~~~~~~






dan berlari  keluar sambil malu2 gigi menuju ke kakakku  dan adik semula






tapi kak nana dah macam ni




adik aku pulak dah macam ni




aku pun nak tutup malu join la sama GELAK


TApi dalam hati aku,............



 korang ! kasi cium bontot kang!





then...anis sampai..dgn UNSER beliau..ok! unser ok! bukan kancil
dan kiteorg pon terselamat dri kancah jenayah eh kancah bahaya

alhamdulillah


tu je nak cite
cite bodoh kan?

 but..........


ni blog aku



who cares?






















tutorial (photoshop)


ehem2..saya dah ada photoshop..tapi baru beberapa
minggu ni tau serba sedikit tentang photoshop ni
so agak keselokan disitu nak edit situ sana gambar2



header kat atas terlahir dari photoshop ni lah..





comel tak?


comell an?










ezzati

,be seriouss!

saya wat tutorial ni atas permintaann   nadia

1.mula2..
anda mesty ada photoshop..kalau takde guano nak buat semek oi?
then klik la kt photoshop uh

.................................................................................................................................................................


2. then klik file-open

pilih lah gambar mane2 y korang suka


.................................................................................................................................................................





3. klik open! 

.................................................................................................................................................................





4. Then nampak tak dekat bahagian Layer sebelah kanan tu? Korang right click dekatBackground tu dan pilih Duplicate Layer.

 .................................................................................................................................................................





4) Ok, dah nampak kan, ada dua layer sekarang. Tapi yang layer Background tu, korang tutup simbol mata. Tapi yang Background copy tu biarkan.


.................................................................................................................................................................





5.then korang boleh crop gmbar y korang nak edit je.cari symbol crop kt sebelah kanan tuh..gambar len BUANG..
.................................................................................................................................................................




6. Then, klik Eraser Tool dekat bahagian kiri tuh. So, korang padam lah mana yang korang tak nak.
kALAU nak senang padam,zoom in cket pic tuh dekat VIEW, kena bersabar lah cikit masa memadam uh..
Adjust2 saiz brush uh ikut keselesaan awok nak padam


THEN..dah ciap! 
.................................................................................................................................................................


7.contoh korang nak buat gambar korang dengan bf korang bercantum..korang klik dekat file-open.
klik gambar BF korang
.................................................................................................................................................................



8.then wat lah mcm step 2-6 tadi..pastu jadilah macam kt atas ni
.................................................................................................................................................................


9. then minimize kan pic bf korang tu..keluar lah pis korang tadi dan pic beliau

.................................................................................................................................................................



9.then drag lah pic korang ke dlam pic beliau seperti gambar diatas nih

.................................................................................................................................................................




10. wau besar sgt pic korang..so korang perlu kecilkan ia..klik dekat edit-transform-scale

.................................................................................................................................................................










11. korang boleh rotate kan ia supaya ngam dgn gmbr tersebut..edit-transform-rotate






TADA!

 dah ciap lah tu..

dgn basic ni..korang boleh buat korang berenang,berdiri atas itik mcm ni
..agak tidak logik an?



but who cares?






sekian!

assalamualaikum








acne! i hate it!




i have been struggling about this issues since i was 13..but now im 19..it doesnt seem to stop..
i always want a perfect flawless skin like korean stars without any blemish,no scars..uhh
i have tried so many products but it doesnt show any signs.
im little bit jealous to see people with fairy skin and having no problems with their skins.maybe because of their genetics..BUT, my sisters got perfect skin not like me..ho ho

but i do think
 this issues is not  important in my life..
i have acnes here and there,whats up with that?
i wholeheartedly believe tht people is unworthly if they just wont like u just because of your skin..


whatteitik nak judge org macam tu?

so just ignored the acnes,beliau takde tempat tinggal..sbb uh beliau tumpang sekejap..nnty2 nanty kemudian2 beliau mati lah ditelan zman..


"#3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU"





domo itu bukan nomo..nomo itu bukan domo..uittt.gile!

jannah suruh masuk sepmen beliau

bismillahirrahmanirrahim


1. Bilakah anda dilahirkan mengikut tahun hijrah...

~12/Rabiulawal/1413 ...(saya berie search google ok! jannah bagi adiah jugak!)

2. Apakah maksud nama anda?? nama dalam ic ok...

~Nur : cahaya
~Ezzati : mulia
~ cahaya  mulia...
~kakude: no meaning
~ so anda di luar sana panggil lah saya nur ezzati supaya muga2 harap begitulah diri ini terbentuk ea. 




3. Bila anda menagis dengan teruk dan mengapa??

~hem..saya menangis bila sedih..paling teruk..entah..disebabkan memori ku sukar diingati n kenyanyukan mengalahkan nenek saya..saya tak ingat! yang saya ingat maybe masa kena pindah sarawak..huwah2..masa kat shaks dulu bilamana mak kol ckp kak ude kita perlu pindah sarawak..sekian~~
then masa kat sarawak..mana tak kesok..aku mane ada kawan weh kat cini..
then dgn subjek akaun nye lah y tak diajar disini n beberapa subjek y cikgu skip tak ngajar..omo omo omo ..memang tiap malam aku nanges lagi2 dgr lagu PERGI dri  AIZAT kurus uh..dalam minda mengarut aku asyik dok pikir yang nanty2 tiba2 ada elikopter benti depan bilek aku n kawan2 SHAKS aku culik ak balik pahang semula..sumpah der aku asyik berangan mende tuh je..KARUT MARUT an




4. Bila anda rasa solat yang paling bermakna??

~erm aku rasa banyak gak solat yang bermakna..satu yang aku igt (naseb tak lupe) waktu semayang kat ostel shaks..waktu ..alamak lupe balik..waktu isyak ke maghrib ea? aduyai..tapiii y aku ingat waktu tu best sbb kiteorg berzikir kuat2! terutama yang lagu 'dosa-dosaku..bagaikan pepasir dipantai' aku selalu kepingin menitiskan mutiara emas aw masa ni..uwah2

then waktu semayang kat masjid GITAK..especially masa qiamullai..aduyai mak oii best seyh..ramai gilak datang sitok..meq rasa tenang gik sitok dari masjid2 len..okeyh2,,stop cakap SARAWAK! even budak kecil pon datang taw..ustaz hashim man tak cilap nama beliau..cedap wehh sore beliau

5. Ceramah agama mana yang paling memberi kesan pada anda??

~setakat ni aku suka talakin ustaz muhaidir..ustaz ni kelakar n ceramah dye best..from sarawak..tenang kalu pergi majlis agama beliau..kwan2 CFS..datang lah talakin beliau! sure best punya

6. Jika anda di beri satu peluang apa yang anda nak??

~saya nak KAHWEN! haha..tak da lah..erm saya nak..ish macam banyak la pulak y nak nya..
okeyh2..saya nak jadi insan y berpengetahuan tentang islam..maksud saya ..saya nak belajar manyak2 mende ttg islam..tapi jauh dilubuk liver ku ..aku nak jadi perempuan y baik akidahnya,sentiasa jaga pandangan,jaga hati,dan disayangi ALLAH selalu..OPPS..terbanyak plak demand

7. Jika anda diberi peluang pada siapa anda nak mintak maaf??

~pada orang yang pernah muncul dlam dictionary kak ude,ezzati,zati,congek..sebab kita semua tak lari dari wat salah an..mende y kita wat kononnye betui padahal mnserabut an org sekeliling ork

8. Apa yang anda nak katakan pada semua orang disekeliing anda??

~aku nak cakap..uit2 penduduk kampung..saya mintak maap andai tak senyum jika nampak anda..bukan apa..saya ni rabun y malas nak pkai spek takut ternampak laki encem n terpengsan kat citu..so sorry lah kalu tak bertegur sapa eh..
then tolong kejut saya kalau tertidur dalam kelas
then tolong beli handmade y saya buat..ok tipoo..saya karut!
then tolong suruh saya solat andai saya leka wat kerja duniawi
then tulun kejut subuh takpon belikan jam loceng kuat ringing!
then tulun carikan saya pakwe baik ..ok..tipoo lagi!
then tulun halau anjing y kacau saya..
then tulun bagi nasihat andai saya jadi jahat sikit atau banyak
lastly..jum jadi BAIK!
9. sila letak gamba anda yang paling soleh dan solehah...x kesah la kartun ke ape ke. asal kan itu anda...



ERR...ni je gmbr saya yang pling solehah..yg laen bnyak gambar lompet y kureng kurang solehah..wahaha..OK..saya tipuuuu... gambar atas ni gmbar makwe cun saya



hah..ni gambar saya bersama kawan solehah saya..uwah uwah ( gmbr gue ni tak solehah sgt la tpi more better compared tu gmbr gue lompat2 macam beruk uh)




done! alhamdulillah..dengan ini abes lah segmen jannah ni..uwah2 berjaya gok wat mende alah ni



entah pe


ni untuk salihah..mule2 nak wat basketball sbb beliau gila basketball..tpiiii tetapiiiii tak rety nak wat handmade bentuk sphere..anda2 y kreatif diluar sana,sekiranya anda rety pandai cerdik gimana mau buat handmade bentuk sphere..tulun2 la share dengan  sya..dah penat try n error buat bentuk tu..tapi asyik error je pas ceroh..las2 sal cakap dye suka coolblog..omo omo omo..gimana mau wat cool blog? naseb bek beliau suka baju..so wat la baju y slim2 comey lote macam beliau


yang ni pulak untuk nor..haha..suka enggak? arap2 beliau suka lah






yang kat atas ni brooch..terlahirnya brooch ni bilamana saya yang tak berjaya wat bentuk sphere..alih2 jadi macam ni..dah berapa percubaan dah wat bentuk tu..aduyaiii..otak minda tulun jadi kreatif skit plizz?


cupcake ni plak untuk mira..huwah2..warne biru plak cupcake..yelah semek tuh suka warne biru