jannah suruh masuk sepmen beliau

bismillahirrahmanirrahim


1. Bilakah anda dilahirkan mengikut tahun hijrah...

~12/Rabiulawal/1413 ...(saya berie search google ok! jannah bagi adiah jugak!)

2. Apakah maksud nama anda?? nama dalam ic ok...

~Nur : cahaya
~Ezzati : mulia
~ cahaya  mulia...
~kakude: no meaning
~ so anda di luar sana panggil lah saya nur ezzati supaya muga2 harap begitulah diri ini terbentuk ea. 




3. Bila anda menagis dengan teruk dan mengapa??

~hem..saya menangis bila sedih..paling teruk..entah..disebabkan memori ku sukar diingati n kenyanyukan mengalahkan nenek saya..saya tak ingat! yang saya ingat maybe masa kena pindah sarawak..huwah2..masa kat shaks dulu bilamana mak kol ckp kak ude kita perlu pindah sarawak..sekian~~
then masa kat sarawak..mana tak kesok..aku mane ada kawan weh kat cini..
then dgn subjek akaun nye lah y tak diajar disini n beberapa subjek y cikgu skip tak ngajar..omo omo omo ..memang tiap malam aku nanges lagi2 dgr lagu PERGI dri  AIZAT kurus uh..dalam minda mengarut aku asyik dok pikir yang nanty2 tiba2 ada elikopter benti depan bilek aku n kawan2 SHAKS aku culik ak balik pahang semula..sumpah der aku asyik berangan mende tuh je..KARUT MARUT an




4. Bila anda rasa solat yang paling bermakna??

~erm aku rasa banyak gak solat yang bermakna..satu yang aku igt (naseb tak lupe) waktu semayang kat ostel shaks..waktu ..alamak lupe balik..waktu isyak ke maghrib ea? aduyai..tapiii y aku ingat waktu tu best sbb kiteorg berzikir kuat2! terutama yang lagu 'dosa-dosaku..bagaikan pepasir dipantai' aku selalu kepingin menitiskan mutiara emas aw masa ni..uwah2

then waktu semayang kat masjid GITAK..especially masa qiamullai..aduyai mak oii best seyh..ramai gilak datang sitok..meq rasa tenang gik sitok dari masjid2 len..okeyh2,,stop cakap SARAWAK! even budak kecil pon datang taw..ustaz hashim man tak cilap nama beliau..cedap wehh sore beliau

5. Ceramah agama mana yang paling memberi kesan pada anda??

~setakat ni aku suka talakin ustaz muhaidir..ustaz ni kelakar n ceramah dye best..from sarawak..tenang kalu pergi majlis agama beliau..kwan2 CFS..datang lah talakin beliau! sure best punya

6. Jika anda di beri satu peluang apa yang anda nak??

~saya nak KAHWEN! haha..tak da lah..erm saya nak..ish macam banyak la pulak y nak nya..
okeyh2..saya nak jadi insan y berpengetahuan tentang islam..maksud saya ..saya nak belajar manyak2 mende ttg islam..tapi jauh dilubuk liver ku ..aku nak jadi perempuan y baik akidahnya,sentiasa jaga pandangan,jaga hati,dan disayangi ALLAH selalu..OPPS..terbanyak plak demand

7. Jika anda diberi peluang pada siapa anda nak mintak maaf??

~pada orang yang pernah muncul dlam dictionary kak ude,ezzati,zati,congek..sebab kita semua tak lari dari wat salah an..mende y kita wat kononnye betui padahal mnserabut an org sekeliling ork

8. Apa yang anda nak katakan pada semua orang disekeliing anda??

~aku nak cakap..uit2 penduduk kampung..saya mintak maap andai tak senyum jika nampak anda..bukan apa..saya ni rabun y malas nak pkai spek takut ternampak laki encem n terpengsan kat citu..so sorry lah kalu tak bertegur sapa eh..
then tolong kejut saya kalau tertidur dalam kelas
then tolong beli handmade y saya buat..ok tipoo..saya karut!
then tolong suruh saya solat andai saya leka wat kerja duniawi
then tulun kejut subuh takpon belikan jam loceng kuat ringing!
then tulun carikan saya pakwe baik ..ok..tipoo lagi!
then tulun halau anjing y kacau saya..
then tulun bagi nasihat andai saya jadi jahat sikit atau banyak
lastly..jum jadi BAIK!
9. sila letak gamba anda yang paling soleh dan solehah...x kesah la kartun ke ape ke. asal kan itu anda...



ERR...ni je gmbr saya yang pling solehah..yg laen bnyak gambar lompet y kureng kurang solehah..wahaha..OK..saya tipuuuu... gambar atas ni gmbar makwe cun saya



hah..ni gambar saya bersama kawan solehah saya..uwah uwah ( gmbr gue ni tak solehah sgt la tpi more better compared tu gmbr gue lompat2 macam beruk uh)




done! alhamdulillah..dengan ini abes lah segmen jannah ni..uwah2 berjaya gok wat mende alah ni



3 comments:

  1. hahaha...alhamdulillah..akhirnya berjaya gak...hihihih....sayang kak ude!!! :)

    ReplyDelete
  2. muahahaah takde gamba laen ke kaudd...
    =.=''

    ReplyDelete
  3. anti jannah~ho ho..lub u too

    akoo~~takde..y len kan aku bertindk tak senonoh

    ReplyDelete