pose weyh pose weyh

assalamualaikum!
yeay..aku sedang berpose..alhamdulillah..tadi mak kejut tulun beliau masok..tpi  aku tak tulun satu pong! bwuah bwuah bwuah...aku tulun kupas buah untuk aku makan..but btw aku tulun la jugak teman mok aku masak..kire ok lah tu..ho ho ho..ok! perkara yang aku nak buat sepanjang 30 hari berpuasa ni insyaallah la aku wat..

1.aku nak baca al  quran sampai abes..ayah aku suruh start dari awal..tapi aku just contunue dripada y aku dah baca sebelum ni iaitu juzuk 3..kene maen cilok sikit lagipon aku perempuan..incase aku tokleyh mengaji sbb hal tertentu tu..takut banyak terskip mengaji..ayoh aku senang la..mmg kompem la hari2 dia boleh
mgaji..hehehe


2.erm kalau boleh aku nak buat satu drawing satu hari..bwuah bwuah..berangan je lebih..harap2 dapat la 30 keping bulan puasa ni..kumpul banyak2 baru syok!

untung2 boleh wat galeri aku sendiri..


              ok!



stop berangan kak ude!





3. aku nak kumpul duit..daripada apa?ting! daripada adik aku .. aku
  gue jeles nengok adik aku asyik2 dapat duit belanja..aku nok gok!
so satu hari tu aku pikir macam mana nak cekau duit beliau..then..toink toinkkkk
aku dapat idea..adik aku wajib bayor aku seringgit seminggu kalau aku gosok baju beliau..selama ni mak aku yang gosok baju beliau..so aku kesihan dgn mak..then aku wat la peraturan bernas ni..mcam killing two birds with one stone la gamoknya..so seminggu aku dapat 2 ringgit sebab adek aku kembar..dua2 pemalas nak gosok baju...bwuah bwuah






4. aku nak buat bisnes! ni sumber pendapatan aku yang ke 2..ye lah..aku nak kerja mak tak kasi..terpaksa cari jalan len..bisnes apa meyh? bisnes jual kuih rayo le..teheeee..kuih yg aku nak jual uh kuih popia kecik..
kuih ni aku nak buat rentetan daripada arytuh ..mak ada beli kat pejabat popia ni..tpi seriosly tak sedap langsung..beliau tak isi inti pon..kurang masin punya penjual! benci aku..


5.then aku nak manyak2 berzikir

eh..aku tak guna yang ni..bising..nanty semua orang dengar



eh aku tak guna yang ini jugak..tu pak cik tuh yang guna..bukan tangan aku la..aku takut aku lupa berapa dah aku zikir kalau guna yang ini



tadaaa! aku guna yang ni la..tak bising..tan nyanyuk..eheeeee..aku beli kat uia ni..masa majlis talakin..korang belia la jugak..10 hinggit je pon..



6.then aku nak manyak2 kali pergi masjid..
tapi aku nak pergi masjig GITAK..masjid MUHAJIRIN banyak taik cicak..tak selesa..ceh pemilih an..lagipon masjid GITAK  imam tuh bace sedapp banget..orang perempuan ramai banget..tempat uh selesa banget..kipas banyak banget..thats y aku suka solat disitu..tenang seyh

7. aku masih  meneruskan misi kuruskan badan aku..weh..aku tok larat doh nengok kegemukan aku nih..
so mase bukak pose makan cket takyah nasi2 bagai..masa sahur makan sikit jugok..bwuah2..kalu tak menjadi jugak..misi ni kan ditransfer kat uia gombak nnty..aku nak swimming2 bnyok2 kali..ahahhhh




muga2..misi2 bagai ni berjaya dilaksanakan..aamiinnn..misi2 kamu pula apa dia??? share2 lah dengan kameq!




handmade

assalamualaikum anak2 semua!
ari tu gue ada cakap mahu wat handmade kan?
tadaa!!! dah ciap
tapi baru ciput
kerana kain felt ciput ..so buatlah ciput2 ja



fes,,saya buat untuk mak kesayangan..ni lah dye
 yang ni yang bahagian belakang dye
i added some manik too
 and this cute frog i made specially for nadia..she really love frog..bluek..gue plak geli ngan katok2 bagai nih
 ni plak untuk cunna

 ni pin tudung..aku nak pakai mase pakai selendang..huwahuwa...cumel an..cumel an..but weird sket tpi memandangkan aku suke weird2 bagai ni..so aku pkai je la


hok ni plak untuk si pae..beliau surh wat y simple punye..ni lah y simple bagi aku..rather than that beliau suka warna pink..erm.






banyak lagi tempahan untuk dibuat..
untuk ika akit
untuk adik manja aku tuh
untuk ayah aku
untuk mira
aigowww.
in conclusion..saya sgt busy erk skarang ni..haha geli jer dgor
busy la sgt an smpai bgun lewat2 pagi

just as hobby

lukis lukis lukis

masa darjah 6 dulu aku pernah menang pertandingan mewarna..adiah sagu hati je pon
TAPI TAPI Tapiiiiiii
adiah beliau banyak sangat sangat sangat!!!!!!!!!!!!!!
start daripada itu
ku rasa best syok menarik tertarik excited dgn lukisan n mewarna
ngeh2
ni lukisan2 tyme aku sekolah menengah lu




................................................................................................................................................



aha..byk difference kan..biasala budak baru belajar mmg begini
ni aku lukis gambar kawan karib aku.
sbb trlalu sygkan beliau dan beliau terlalu cantek
so aku lukis la gambar beliau..aww



ni strawberry shortcake kesayangan ku sampai bila2



ni nadia yang bagi..heee chumel..lukisan beliau semua chumel


ni saya guna waterrr colourr tambah cket colour pencil nak wat shadow2 bagai



strawbeey shortcake kesayangan saya lagiiii...teheheee
actually ada sorang budak kecik ni minta lukisan ni
pastu saya tak bagi
muka dia dah merah nak nangis dah
aduyai
betapa tak matured nya aku ni


ilham dari minda( ceh ayat bukan maen lg)
tataw muka sapa


i do love to draw village house as its easy and simple
no need to use ruler
in this drawing ,i just use pen  to draw and render the roof and faber castel colour to coloured it


this is also drawing from nadia.i do love her cartoon drwing..i ask her to draw my whole family..ahh  cute 



i use crayon to make it
this pic taken from newspaper if im not mistaken



tetttttttttttttt!! najmuddin tuh..agagag


again and again never bored to draw my sweet cartoon 
;
strawberry shortcake







tu diaaa tu diaaaaa tu diaaaaa
ni sapa?
sayalah
adek suruh lukis gambar saya
then saya lukis gambar saya lah ni'
.............................

ok! tipoo

ni gmbar barbie y tak jadii
aku dah ikut scale dah tpi tak jadi cantek macm barbie uh..gerammmmmmmmmmmmm


ni tok janggut..masa tu cuty kat rumah nenek,,then aku cilok buku akaun nenek aku then lukis gambar2 y ada dalam buku teks sejarah..HAHAAHA


ni..alamak da tak ingat..kene belek buku sejarah semula! aduyai lupa


ni sapa ntah.. J P ROGER maybe..heee




ni takda dalam buku sejarah ek
ni aku amik gmbar dari cd and start lukis guna water colour..huuhu..quit scary


ni dato' onn jaafar..heeeee..saya suka lukis gambar PM sbb selalu ada pertandingan POTRET PM

arytuh masuk jugak tapi dapat no 2 je..kureng..tapi alhamdulillah menang la jugak



ni kawan kameq..saja nak lukis gambar beliau

ni sapa?
cantek tak beliau?
ni lah nenek kesayangan saya'
ahhhh
i luv her so much




ni mawi! dulu nenek fanatik ngan mawi..then gue terfanatik sekali..bwuah bwuah



idea from my mind lagi...bwuah bwuah bwuah
saja nak lukis gambar permpuan mata bundar
hidung cute
rambut ikal myang
pipi gebu aiceh bajek gebu je lukisan gue






during holidays

its kinda boring if we just sitting alone in house just by watching television,cooking, mengemas..ahh..i hate it..
so i made a decision to fill my free time with pastel,water colour,etc



ni saya guna pastel.
erm 
gambar ni bukan reka sendiri aw.
cilok kat intenet
nampak best je trus rasa nak lukis pagi tu gak


yang ni pun guna pastel
saya rasa saya sayang bangett sama pastel dan mahu mempropose
beliau menjadi boyfreind sya.
saya ada 48 pastel=48 boyfreinds
banyak an? kalah korang sume
lukisan ni saya tengok kat u tube
should be banyak lagi pokok kat depan uh tapi memandangkan saya tak pandai just leave it blank..so its kinda weird


yang ni burok bapok
saya nak lukis budak but it turns to granma
otokeyh?

                                                                  girl with sarong
 i like this pic even though its kind of sensored..haha..macam senang ek nak lukis badan manusia..



learning from cfs iium



medium : marker
               pencil colour luna




medium : marker
              pencil colour luna



medium : pen
kaedah: stippling




 medium : pencil colour



medium : pastel

by using sugar paper



medium : charcoal
by using sugar paper



medium : water colour
              marker
             pencil colour





medium : water colour
              marker
             pencil colour