kakak saya

cantik.bijak.alim.tudunglabuh.kaya jpa.dah ada pakwe.sekian

ok..keluar ngan kakak best kot!
dia belanja makan
dia belanja kasut
dia bawakkan kereta
dia cerita tu ini
dia sama2 penakut anjing,kucing,monyet,serangga..sama je kami

akak cakap

"muka ni kene jaga.."

saya cakap "takmo la..nak2 kahwen nanty kak ude jaga lah.."

akak "..haaa tgok tuh..ALLAH bagi muka kita cantek,licin,gebu..tapi kita selek tangan kotor kat muka,tak jaga muka langsung,tak hargai apa ALLAH bagi.."

saya "...errr..ooo...so kak ude kene bawak la segala datuk nenek cream kat studio,tak sempat nk letak kat bilik uii,.."


.................................


akak

"kita sekarang nih dah kena doakan  jodoh kita..muga2 kita dapat jodoh yang baik2.."

saya
"untunglaaa awak dah taw da jodoh awak..kak ude ni nak cilok mane?.."

akak
"awak masuk usrah ape?.."

saya
:kak ude masuk usrah under VIM tuh.."

akak
"masuklah under akram..then masuk baktis siswa.."

saya
"mende plop tu.."

akak
"nanty orang2 alim yang slalu pergi usrah tu akan pilin org2 dri baktis siswa ni."

saya
"erkkkkkkkkkkkkkkkkk...takut..karuti"

..............................................

tadi ada anjing bawah kereta kami,,anjing tu sedap je tido..saya dan kakak menyorok belakang tembok intai2 anjing tu dari jauh,,BAPOK DEBOR..kami bunyikan siren..anjing wat dunno..kental kot anjing tu..


las2 kami tumpang kereta akak mane ntah,then suruh dia berhenti depan kereta kami,then bukak tingkap,baling batu banyak2..oke fine dgn tenangnye dye lari,,penat aku berpeluh takut..


#KAMI DARI DULU TAKUT ANJING



t.w.i.t.t.e.r ~i didnt mean that



bahaya
kadang kadang
setiap ucapan perlu dijaga
ah!
annoying,serabut

ok fine

tak..tak..
bukan bukan
cilap..cilap..
salah..salah..
bukan dia..bukan
the more i know you
the more i know you re not for me





lelaki itu


lelaki itu
bangga dengan rokoknya
bangga dengan asapnya
bangga dengan bauan rokoknya
bangga merosakkan alam
bangga merosakkan parunya
bangga merosakkan perempuan itu
bangga merosakkan anak kecil itu
bangga sebangganya menjadi makhluk perosak bumi!



to my future husband and mother in law..you are prohibited to read this post



this is the fact of your own wife

my name is nur ezzati adnan but people used to called me kak ude but i hope you call me as ezzati
ok skrg nak ckp bahasa ibunda plak
saya suka melukis
saya suka mewarna
saya suka acrylic,pastel and a little bit of water colour

saya seorang yang pemalas!
pemalas pemalas dan pemalas..
kenapa?

saya malas nak lipat kaen..
tyme2 saya sibuk,kain2 saya kumpul byk banyak dan byk2..
then basuh dgn mesin
then nak agkt kain pon malas malas2 dan mls
selalunya roomate yang angkat kain saya

kenapa saya malas nak angkat kaen kawan2?
sebab saya malas nak lipat kain tuh
kenapa malas nak lipat kain kawan2?
sbb malas nak gosok kain tu
hahahahaah

ah lagi satu
tudung..saya malas nk tgok tudung tu
besangkut kat sana sini situ sinun
merata rata

tu belum kira buku2 y betebaran sana sini
meja study jgn ckp la mcm mana
barang2 kat situ asyik terberanak ..setiap hari dia beranak
kalau dia larat, dye branak 5 6 ketul dlm sehari..annoying kan?

stoking saya paling bermasalah!
asyik hilang2 je
tak taw sape y curi
takkan beruk kot?
beruk mana pergi sekolah
yang saya tahu stoking larrie tu dah ilang warna hitam dan cokelat
terpksa pkai stoking lain sebelah (ngeh2)

tapi yang saya tahu saya rajin plak bila kat rumah
kat rumah saya rajen plak basuh baju,lipat kain,angkt kain,memasak,mgemop lantai..
erm
musykil ni









Did you ever fall for someone you know you shouldn't?
Try hard to fight your feelings, but you just couldn't?
You fall deeper with each passing day,
But try to hide it in every possible way.
He's only a friend, and nothing else--
That's the lie you keeping telling yourself.
You keep on saying he's just a bud,
But deep inside, you're falling in love.
You get so giddy when you meet his eyes,
But keep reminding yourself it isn't right.
A simple glance turns into a stare,
But you pretned that you don't care.
It's "not right" for you two to be.
Is that why you hide it so no one can see?
But how long will you pretend?
Keep lying that he's just a friend?
Perhaps your feelings you can never show.
Perhaps it's "wrong" for him to know.
Your friendship can't be risked over this,
So being his girl is an impossible wish...



cinta itu cinta ini



erm cinta dan cinta dan cinta lagi
post sebelum ni saya ada ckp yang cinta pertama kita ialah ALLAH!
cinta kedua is our parents,relatives,husband and wife
cinta ketiga?
ni lah cinta yang saya nak habaq mai ni
cinta ketiga ialah cinta y datang dari fitrah manusia tu sendiri
manusia dan cinta
erm
mmg takleh nak pisah weh
kalu aku dulu suka maen2 tukar
masa kat sekolah dulu, kejap2 suke mamat A, pastu suka mamat B plop
naek skolah menengah suke mamat C,D,E..
masuk u suke mamat H,I,J...then our husband be the Z one? isnt its unfair? the last one for our beloved husband?

ahahah

kalau ada bisikan cinta tuh
kita kena pandai pandai la halau bisik2 tu
alaa..relax beb, tak larinya jodoh kita..
kita hanya jaga diri kita,jaga hati kita (penuhkan hati kita dgn cinta ALLAH)(selitkan dgn cinta mak ayah)
bila tiba masanya..ermmm baru masukkan cinta y kita simpan tu utk jodoh kita..


contoh la kalu cinta tu kita ada 10,
5 dari cinta tu dah bagi kat first love kita, 2 bagi kat boyfriend kita y ke-2,lagi 2 bagi kt boyfriend kita y ke-3..then untuk our beloved husband tggal berapa kawan2?
tinggal 1 je cinta kita utk suami kita?????????


tak ke hampeh dampeh?????????


erm..simpan je la semua tu yeeee

tunggu

sabar...

worth to wait rather than waste not wait..you got it?
ok..untill then..bye2..nak balik ostel..da nk kul 4 pagii...=.=

acrylic painting2



bro KHALID asked us to make one painting based on our design..ho ho ho
we were quite blurred
then
i searched every acrylic painting video as a tutorial
the more i searched, the more i get confused
ahah
then
i saw one acryllic painter said..
 "its no matter how  your painting is, its you paint it with your way, paint whatever you want"





acrylic painting 1




A WOMAN CRYING
this painting indicate the crying of a woman who had faced a lot of terrible experience in her life
facing this cruel word that full with injustice
when she was about to give up
theres guidance come to her
then she realized that she still have ALLAH to lean on
that she still have ALLAH that always love her


pakwe u baik?



ah pakwe awak baik?
hah?
pakwe awak kejot awak subuh?
hah pakwe awak suruh awak pakai tudung labuh?
hah pakwe awak suruh awak pakai stoking?
in conclusion,hah pakwe awak baik?

hey look here
when u woke after get ur sweety dream, u look into your phone and open the inbox "yunk bangun yunk,p solat subuh tu"
who u think first?
your super cutie boyfriend or ALLAH?
 who do you think first?
oh dont be nut
of cos your boyfriends first!
no no and nooooooo
im against it
so
go away from him
leave him
go to ALLAH
ALLAH, HE is the first ever
we love HIM,love HIM and LOVE HIM
ALLAH is the first should be love
the seconds are: our beloved parents,our husband,relatives
the third is our selfishness love,the love made from our own feeling without thinking others

after all,ALLAH the first to put into your heart
where ever u go, just think of HIM ,ok?
isnt it easy?
just throw others and put HIM first in your heart and a tiny space for your parent..
am i right?