nancymelodies:

I strive to be a woman of God.




on..

On the day of judgement, your life is going to play like a movie in front of you, your parents, your siblings, people you love, people you've wronged, people you've lied to, the entire world, and most importantly GOD. Now, knowing that, look back at your life, look at your life now and look where your life's headed. Is this a movie you're proud to be starring in? If not, check yo'self before you wreck yo'self


kita..

kita hanya ada dua jalan
jalan yang baik
jalan yang jahat
mana kita nak pilih?
dalam hidup ini,,
ya memang seronok
seronok disayangi
seronok main itu ini
seronok jumpa laki encem
seronok kawan buat jenaka
semuanya seronok
tapi keseronokan itu
adakah baik?
adakah ke jalan ALLAH?
kita sedar tak..
dunia betul2 menuju ke akhirnya
kita sedar tak ni?
kalu kita sedar
kenapa kita seronok?
kenapa kita banyak ketawa?
kita tak takut mATI ke?
kita tak takut jumpa ALLAH?
sebenarnye..
kita dah tiada masa nak gembira
kita dah tiada masa nk ketawa
masa kita..
masa kita..
adalah untuk cari petunjuk ALLAH
masa kita
adalah untuk kumpul banyak banyak banyak pahala
masa kita
adalah untuk bersedia masuk syurga
macam kita struggle dalam SPM
untuk masuk universiti
tapi kini kita struggle untuk masuk syurga
kita buat nota keimanan banyak2
kita hitung n kumpul pahal banyak2
kita cari kawan y baik untuk tarbiyah kita
semua itu untuk..
ke SYURGA-MU.. :)


kak ude adnan
3.04


“Many Muslims nowadays equal piousness and religion to reciting Quran, dressing Islamic, visiting the Mosque often, and being occupied with Islamic studies. They worry so much about gaining knowledge that they fail to implement it and actually live by it. They have lost what Islam is truly about and have forgotten that preparing a wonderful meal for your neighbours is part of Islam, that taking your parents out shopping or for a walk in the park is part of Islam, that going out and doing charity work is part of Islam, that doing your best and work and school is part of Islam. We do so many things daily that are part of our Islam but fail to realize the Islamic side of things and thus get no reward for them. Being an excellent and pious Muslim is not restricting yourself to studying about Islam and praying all day, the truly excellent Muslim follows the way of the Prophet (may Allah’s peace and blessings be upon him) and of his Companions. The Prophet and the Companions would work all day, they would spend time with their family, they would occupy themselves with politics, sports, and various other non-religious activities. They had time for everything and everybody and never let Islam get in the way of being a socially active person. The time they spend with Allah they did so in private and during these private moments they let their tears flow and spoke privately with their Lord, but during the rest of the day they dedicated their time to serving their neighbours, family members, friends and strangers. But whatever they were busy with, they never forgot that Allah was always watching them and they always truly practiced the teachings of the Prophet and the Quran, and its teachings and words weighed very heavily on their shoulders, this is what made them such great people.”



sang iqamah

iqamah itu sayu
iqamah itu mendayu2
iqamah itu buat aku terpegun
iqamah itu lain
iqamah itu ubah aku
iqamah itu hentikan aku
iqamah itu bikin aku kagum
iqamah itu siapa?
iqamah itu buat aku rindu
iqamah itu buat aku tertunggu tunggu
iqamah itu mnyentuh jantungku










Dear Heart, 

Please let me move on

dear eyes,
please let me see u

dear ear,
please let me hear ur voice

dear hand,
please let me text all about u,

dear feet,
please let me go toward u

dear u
please love me



~~haha..nak2 exam pon jiwang..bengong!



"When a girl is quiet, millions of things are running in her mind. 
When a girl is not arguing, she is thinking deeply. When a girl looks at you with eyes full of questions, she is wondering how long you will be around. When a girl answers "I’m fine" after a few seconds, she is not at all fine. When a girl stares at you, she is wondering why you are lying. When a girl lays on your chest, she is wishing for you to be her's forever. When a girl calls you everyday, she is seeking for your attention. When a girl says "I love you", she means it. When a girl says that she can't live without you, she has made up her mind that you are her future. When a girl says "I miss you", no one in this world can miss you more than that."


ghibah

diam
diam
diam
itu lebih baik
itu kurang dosa
itu kurang cakap
itu kurang kawan
itu kurang derita
itu kurang ngumpat
itu membosankan
itu hidup lgi senang





jika aku mati

jika aku mati..
doakan aku masuk syurga..
maff jika aku terhutang budi..
maaf jika aku terhutang cinta..
maaf jika aku terhutang duit..
maaf jika aku terlukan kamu,dia,mereka,beliau..
maaf jika aku tersogok janji2 palsu
maaf jika aku tersombong pandang..
maaf jika aku terkasar bicara..
maaf atas segala kekhilafan ini
maafkan aku..




agaknya beliau menopouse~!

ni segmen bengang saya
maaf ..

ok! fine~
geram giler kot
tdi ak pergi mahallah offic jus nak mintak kunci bilik usrah room untuk amik barang..
tibe2 makcik tu marah..
marah marah dan marah lagi
aku buat suara ayu
aku buat muka ayu
dia tak tergoda
ye lah dia bukan lesbian
ah!
naseb!
5 minit dimarahi
aku turut bengang
bengang dan bengang
terus aku bagi kata putus

OK SEKARANG NI MAK CIK NAK BAGI KUNCI KE TAK KAT SAYA?????????????????
SAYA DAH LA KENE SUBMIT KERJA DALAM MASA TERDEKAT NI
SAYA HANYA MINTA KUNCI SEBENTAR
THEN SAYA BAGI LA KUNCI TU BALIK!

muke dye dah kendur
kendur ibarat nenek 180 an
aku dah mengembang
kembang lega
menegakkah hak aku
tpi dia cakap 'yang awak nak marah saya ni kenapa?'
amik ko
tau pon takut!~
last2 dye tak bagi jugak kunci tu
buang karan je kalu aku nak pujuk rayu bagai
ok
tergadai semua barang aku kat sana
dah la 10 board ada kat sana


apa yang aku tau aku nak ambil basket ball baling kat muka mak cuk tuh
biar dri kedut 180 an
jadi leper
leper seleper kertas catridge..dan aku lukis gambar beruk kat kertas catridge tuh pastu hadiah kat beruk2 dalam hutan tuh..yea2..tu baru kepuasan sebenar!


jp nak ckp ni kat dye~~~




then gelak...

dan gelak2




ok~ stop berangan..mampu ke aku?aku bukan anak snow white nak buat begitu
aku hanya mampu ambil air sembahyang..tenangkan hati


assalamualaikum!

pst~ kepada kakak mahallah jagn cepat marah nnty terpaksa kawen dgn datuk 180 an

       kepada mak cik mahallah jgn cepat marah.. nnty terpaksa muke berkerut mcm nenek 180an tpi suami 18 an..tak ke malu?


^__________^

kepada saya~ jgn cepat marah..nnty terpaksa dibuang mahallah
 @___________$




hantaran kawen

tutttt
tengah2 buat lettering yang mengantuk dan embosankan tahap cipan..
tiba2 minda ku tertawang,eh menerawang..

emm nanty bila kahwin nak hantaran ape?

kalu aku aku nak hantaran yang boleh buat pakai..bukan hiasan itu ini..
ermm bagi aku barang3 yang cantek dan tertarik dek minda mestinye lah barang2 utk buat art..
nak tujuh hantaran..antaranya ialah

1.marker-kalu suami aku kaye aku nk maker prisma kolour y satu 5 hengget,kalu dapat suami pukai pokai,maker brand touch pon jadi la..nak berapa? aku nak sebanyak mana kami start tunang..kalu aku tunang dalam 2 bulan,beliau kene bagi 60 batang maker, kalu 5 bulan bertunang? wau2 mati katak la beliau..HAHAHAAH..

2.acrylic-acrylic tak kesah brand ape..asalkan banyak..satu set skali dgn canvas,berus2 dan pallette


3.almari maker- disebabkan marker tuh banyak terpakse la beliau bagi almari maker..karang bersepah rumah kami dipenuhi maker itu n ini..kalu boleh nak y tinggi sikit almari supaya baby2 kami y kembar3 tu tak maen marker tuh..( ok dah terlebih berangan)

4.art room-boleh tak mintak mende2 besar? entah..mintak je la..tpi mase wedding tuh tak payah la bawak seketul besar bilik art tuh..just bawak model bilik tuh as hantaran..wat cantek2 tau model tuh..

5.painting-ermm aku nak painting..tak kisah la painting ape,awak pilih je..asalkan ada saiz a0,a1,a3, and a2...

6. canvas-nak 10 canvas..sebab nak 10 anak..kuwenggg2..nnaty nak lukis gambar ank tuh chumel2..wah..tak sabarnye

7.felt!-opps boleh pulak aku lupe mende alah ni..ahh..nak kain felt banyak2..t kalu ada masa nak menjahit doll chumel2 ..






nak mintak lagi satu boleh? ni spare part in case salah satu di atas tak dpt ditunaikan..aku nak pinggan mangkuk cawan kuali kusyen hangar katil langsir alas meja karpet..alll in all in vantages..u got it?
haha,so better dapatkan 7 diatas kalu tanak bagi y spare part ni..haahah


okeyh2..sampai disini sahaja angan2 ku..aku nk sambung buat lettering..tpii jap nak cerita jugak satu cerita pendek..


``
``
``
`
semalam aku ngan yana balik dari studio kul 2 pagi..dalam perjalanan..
sedang kami berbincang itu ini..
terdengarlah bunyi 'bluuuewwrnkfjdkmclkdxdmd' dari belakang kami..
yana pandang..
aku takut pandangg..
kami jalan lagi kedepan..bunyi lagii
kami jalan2 lagi..bunyi bunyi bunyi lagi..
aku decide nak lari jugak!
yana tanye kenapa lari
aku lari jugak sampai tercampak kasut aku..nasib tercampak ke depan..aku sempat ambik semula kasut aku sambil lari sekuat hati ibarat gadis y lari dir diraped..
yana lari sekali dgn ku...uhh kami terselamat! kami berjaya masuk pagar ameenah
yana cakap laki y buat bunyi tu
3 org laki mcm laki negro..ok aku SANGAT TAKUT SERAM!..
so we decided to go back early after this or just stay at studio untill subuh..titik!

ok..papai
assalamualaikum!