sambungan...

erm hari ni saya pergi TALK y bertajuk 'ajar aku erti cinta' cinta? cinta tu ape bagiku? to be honest before this i thought love is sumthing that chang us to be a good person..mcm kalu kite nmpk org uh kite nak jdi baek jugak..kite lebih sygkan ALLAH..ya itu betul tpi kita bukan cintakan dye..tpi kite cintekan amalan dye..so in the future kalu kite jumpe org baek mcm tuh,kite jugak akan jatuh cinta dgn dye..so the conclusion is IM WRONG!hahaha..patutlah selama nih aku dok suke org sepesen je..org2 alim je..bile dye doh tkde,aku lupekan dye patu fall in love wif another guy dat resembles like him..aigoo.. sebenarnye..MANE ADE cinta antara pompuan n lelaki! yang ade CINTA ALLAH, CINTA IBU BAPA,CINTA NABI..ha tgok uh..kite sume salah! haha..dah terang2 ALLAH mention..herm..so janganlah kite nak bercouple2 nih..tak baek..haram gitu..kita jugak tak boleh mndekati zina..la takrobulzina! so kite takley la nak suke kt org laki (dgr tuh kakude)..erm kite jugak kene jaga hati,mata,telinga,kaki..yakni toksoh la berangan nak kawen dgn laki tuh,nak wt sweet ngan dye..nak romantik2..tu doh dkt zina,,(so buanglah cite2 korea y mmbuatkan kite berangan dgn ji hoo ke hyun bin ke,dunia je sume uh,jum kite buang yek,sye bru buang nih)..ade kakak tuh cite..zaman dulu ada seorang sahabat nabi bernama ABU BAKAR AL MISHQI..nape al mishqi(wangi)..ceritanye begini..abu bakar nih hensom la..and ade seorg perempuan ni minat kat dye..goda la dye sampai bawa abu bakar ke bilik..disebabkan abu bakar tkut sgt kat ALLAH, dye ckp kt pompuan un dye nak g toilet..ce kawan2 teka ape y dye buat? dye buang air besar and lumurkan najis2 uh ke seluruh tubuhnye trmasuk mukenye,rmbutnye..dan beliau keluar..konfirmla perempuan uh tak lalu dah kt dye and suruh laki uh keluar..haaa...ni lah salah satu cre para shabat mgelakkan zina..hebatkan beliau? dn selepas itu ALLAH kurniakan dye dgn wangian y tidak dpt ilang2 walaupun beliau meninggl dunia..astaghfirullah,,cube lah bygkan lelaki zmn kini..nmpk je pompuan trus cair..hampeh! ye.

.talk kali ini mmg mmberi kesan mndalam dan menusuk di pelosok hatiku..ku kini laen..sudah jauh..jauh dari MU..ku sedar..ku lalai..ku cinta dunia,ku syg hidupku hgga melupakan MU..maafkan hamba MU y kerdil ni..ku trlalu mgejar dunia..ku trlalu byk ketawa,ku selalu lewat solat,ku jarang mghadiri mjlis agama,ku alpa utk brzikir..kini,ku sedar..ku sedar ku harus n wajib berubah! dunia..apelah sgt kak ude oii..jk ign dibnding kan ibarat mnimbang sayap nyamuk..betapa tak brmknenye dunia ini..akhirat,yes..that is our goal..strive 4 it! so toksah loh nak cinta2 ni..nnty bila tibenye mase,ALLAH akan temukan si dia dgn kita..percaye laaaaa..

lagipon kalu kite bercinta awal2 pon..rugi..rugiii je syg2 dgn dye..ntah2 dye bukan jodoh kite..rugi je pegang tgn dye.rugi je bgi adiah kt dye,rugi je pikir kan dye,rugi je bgi janji2 palsu kt dye..RUGI percayalah..ustaz saye ckp,mse bercinte brbalun2 minyak wangi pkai, brkotak2 janji ditaburkan..mase kawen mane sempat doh nak pkai minyak wangi brbalun2 uh..janji tanak marah pon dilupekan..sumenye ilang ..kalu kite tak bercinte,mne ade janji2 tuh,kite terima je psgn kite seadanya kan? sbb kite pilih dye sebelum kenal dye,so kita redha..cinta dye mase slpas kite kawen..lgi besh,sume boleh wat..org un tak mrh kat kite ..an ..an...annnnn..hehe

1 comment: