alhamdulillH..saye bwu balik dari talk...skarng tgh makn meggie lapoo bgat..
da..bcakap pasal TALK..sem 3 ni..ku bersyukur sgt sbb byk mase y trluang..byk sgt mase lapang..jika mau dibandingkan dgn kehidupan semasa sem2 ..fuh jauh bedanya,,,jka direnung2 kembali..betullah mase itu smemangnye emas,intan payung..mmg penting..dulu..tidur pun ade y skip sbb kne ciapkan projek..p kini..sumenye best..siang kelas p tak lah pack,malam free..petang dan malam saye bermain badmintan..besttttttt..trutama mlm2 sbb tade angin..patu rse tenang.. saye jgak mmg brazam utk pergi ke talk2 mase sem3..maklumlah mase sem1 n 2..byk mase habis kt bilik..rse rugi tpi trlalu busy..ermm..alhmdulillah..dgn keizinaN ALLAH sye sering pergi ke talk dan talakin..kalu talakin tuh kadg2 tak phm ape y dworg bace tpi saye ikut je la..hati still rse tenang sgt..mse talk pun bgitu..agknye inilah rhsia org2 y baik y muke nye sentiasa tenang..arytuh berbicara ttg alam barzakh..oleh cikgu ape ntah..trlupe..antare pgisiannye:

`kubur berkata:kami adalah rumah keterasingan,kesendirian,tanah liat and byk cacing.bila mukmin dtg,kau adalah makhluk yang aku cintai yang pernah melintas di belakangku. sekarang aku boleh berbuat apa sahaja kepadamu dan engkau akan tahu apa yang aku perbuat itu. kemudian kuburnya diluaskan dan pintu syurga dibuka..sebaliknya bgi org y kufur,adanya 70 ular berbisa dan tanah menghimpitnye'...


ketika nak tidur: 'saya serahkan kalian kepada ALLAH .Boleh jadi tidur ini masa kematianku sehingga aku tidak kembali lagi ke dunia ini'


ADAPUN ahli 2 kubur merayu..meminta dikembalikan ke dunia krn mereka tidak mahu lgi mmbuang mase,ingin berbak ti kpd ALLAH..

No comments:

Post a Comment