couple? not for me..



most of them probably need more attention..ye la...dok umah doh ler adik bradik rmai..mok pok

msty layan hok kecik je,,so hok besor pon rse jeles...trus la pieq cari pakwe kat luaq..





i never having such relationship as i have enough happiness in my life..my parents..my brothers

and my sisters..they treat me well so i have no reasons to have a boyprenz.. haha..otherwise

there r many cons by couple-ing...hehe



1st..berdosa la cik habaq mai


saya ada pergi talk arytuh depaa cakap mane ade cinta2 macm tu..tak wujud beb..dalam AL


QURAN pon mane ade bagitau cinta antara perempuan dan lelaki bukan muhrim..y saye tau


cinta ALLAH..cinta Rasul..cintan makpak..


2nd reasons~ loss of freedom
mane la nak loss kalu tiap2 ary dia nak mesej kite tanye mende tu..mende ni..sampai kan sume rahsia kite dye tau..best ke macam tu? youuuu...kalu macam tu tak specel lah suami kite kalu pakwe kite tau sume pasal kite..so keep our secret juz for our hubby ek..specel skit
Tapi lama-lama naik rimas gak woh. Bila dah siap buat satu benda ja kena bagi report, kalau tak kena merajuk sedas. Bila tak reti nak pujuk awek, tambah-merajuk beliau pasai kita tak pandai nak pujuk. Last-last skali kena label “tak reti nak pujuk orang”.
Jadi hidup akan jadi soo dependent on our phones. Kena text them, like, 24/7 kot. Nak buat kerja pun payah. Kalau lambat reply, kena lagi merajuk. Mau tak letih? Bila busy sikit, kena merajuk lagi. Nak bersembang rancak ngan member-member pun jadi payah. Pasaipa? Pasai time dok sembang-sembang, nak kena stop sat, reply message dulu. Kawan kita dok cakap, kita tak pay attention kat dia, then kata “hah?”

Kawan kita pun naik bengkek ngan kita.


3rd reasons waste money beb

mane la tanak waste nye bile asyik p mesej2 je...pdahal mesej mnde y same je..sudah! hentikan kebosanan ini...drpd msej mnde y same..baek hang p mesej member2 y laen..tanye different question mcm:

min,saye cantek tak?

cena,kak ude cute tak?

pae,macammana dgn shahir af awok?

*kan lagi syok...hihihi..dpt attention dri member lgi besh la..free je without dosa pon

kalu cm aku an gune bil..so rse serba salah plak kalu mesej mnde2 tak patut kat jantan..mmbazir money ayoh je,,,hehehe..


sumone said 'I have discovered that if you send a text message every 3 minutes for 15 hours, you would have sent 500 texts to just ONE PERSON in a day. That’s like RM5 (if one text was one sen). So an RM10 prepaid card would only last you 2 days! Gosh, even I’m astonished with this piece of information.'

uit...byokk tu,,save la..boleyh beli baju ,kasut jenama2 gitu
perlu ke anda membazir untuk org y belum tentu istri o suami anda y disayangi?? simpan sume duit uh..nnty2 kite boleh mesej banyak kt hubby kite..kite boleh mesej2 romantik2 kt beliau..kalu kite da gune ayt Iloveu tu..da lapuk n tak best dah la utk diguna lgi..betull..tak caye tanye mak bapak saye..beliau begitu romantik aww..sbb beliau tak pernah brcinta..pernah kot,tpi sikittt je..satu jengkal jari saye kot..patu trus ayh kawen

4th reasons loss of friend

kite kalu dok asyik layan mesej je...bile member2 cakap kite tak dgr,,patu gelak2 sendiri..patu bile member tanye nape..kite sorok kan encet..mane tak sentap gitu? sentap siottttttt ..las..adalah member2 ckp gini 'dye da laen skarang..die da berubah' . Just because you have a boyfriend doesn’t mean you lose friends automatically. But you do lose the time you can spend with your friends. limaza? think bout it!


gomeneyh,bianne,sorry,maaf..if wat im saying may hurt u..it doesnt mean i hate love..i do love..i do want to be love..but just be patient,k? love will come towards us,do not seek it,just let it come naturally..ALLAH had made promised..

.saya tak lah cantek pon..sebab tu saya bersyukur sebab kalu saya cantik,saya bisa menarik perhatian para2 lelaki dan mungkin saya terpedaya dengan ayat2 manis madu mereka..mungkin juga saya lalai dengan pujuk rayu mereka y hanya mencintai kecantikan seseorang wanita brbanding akhlak kami..sebab itulah saya tak perlu teman lelaki kerana sekarang saya sudah jatuh cinta dengan teman2 y juga mencintai saya..mereka juga tak perlukan boyfreins sebab kami saling melengkapi,,kami saling sayang menyayangi..kami sudah sedar erti kesakitan,kebuhsanan,kebuangmasaan percintaan itu..kami rasa CINTA ALLAH lgi berbaloi kot! kalu kami sedeyh,tak perlu abes kan duit telepon boypren,jus bace quran..nnty kami akan tenang...betul..


"lastly..i love all my friends..plis love me too so that i will not seek the other love from males ye?"

















No comments:

Post a Comment