budak suke epal ijau!

epal ijau..erm nyumnyummm sedap bangat erkk


the old cliche once says


"an APPLE a day keeps the DOCTOR away"


"an apple,an orange and a few pieces of fruit and a salad a day will keep the doctor away"

so anda2 semua..nak jimat duit kos perubatan anda..makan lah epal ary..yea..it taste sour but if u keep eating it,u will love it..

kawan2! sebenarnye..masa pagi2 kita kene banyak banyak banyak banyak banyak makan buah..kalu kita rasa lapar un..kita makan a banana or two banana..but eat watermelon first before u eat other fruits as melon helps digest our foods...so sebelum noon,eat fruitts





we need 70% of water in our body. you must have water for survival..im not talking about drinking water!

some people might be saying right now,

"hey,thats great,i drink my eight  glasses of water a day". but  in no way  will drinking water bring u the success i am referring to..wen i say hight water content food, im talking about two foods grown on this planet that naturally have hight water content..ONLY two foods..they are FRUits and VEGETables..anything else u eat is a concentrated food..which is mean the water content has been removed..so penat je la kita makan mknn y tkde high water content..memang la semua lauk pauk y dimasak tuh sedap tapi sayur2 kat dlm lauk pauk y dimasak melbihi suhu tu dah MATI..DA takde nutrien yunk oii..


so anda2 yang disayangi marilah kita makan banyak banyak banyak banyak sayur mayur n buahan muahan yerr supaya body kite sayang kita..janganlh disebabkan kita diberi badan yang sihat dan perfect merfect..we tend to take them for granted and ABUSE Them..sian beliau (badan kita)



assalamualaikum

No comments:

Post a Comment