kalau nak jadi matang





kalau nak jadi matang
kita kena fikir matang
kalau nak jadi matang
kita tak boleh gelak banyak2
kalau nak jadi matang
kita tak boleh main2 dalam percakapan
kalau nak jadi matang
kita harus fikir jauh jauh dan jauhh
fikir tentng masa depan kita
kita yang akan berkahwin,mampukah? ada duit ke nak kahwen?
ada duit nak tanggung isteri anak?
kalau nak jadi matang
kita harus jadi bijak
kita harus belajar rajin2
kita dah tak da masa dah nak belajar main2,sebab kitah dah takda backup,dulu masa kecik2 masa UPSR tidak apa jika nak belajar main2 sebab kita masih ada PMR dan SPM untuk back up
kalau sekarang? sapa nak back up?emak ayah? takkan nak duduk bawah ketiap mak ayah sampai tua?
kalau kita tak belajar rajin2 nnty nak kerja apa? tukang cuci,tukang kotor?




sekarang pun dah nak kiamat
kalau kita buat dosa an,tak guna sesen pun
baik kit kumpul pahala
pedulikan game2 yang lalai tu
pedulikan drama2 korea y double melalaikan tu
pedulikan artis2 punya story                                                          
pedulikan boyfriend2 kita yang hensem2 tu
pedulikan kawan2 yang kuat mencarut tu
pedulikan rokok2 yang buang duit tu
pedulikan arak2 y syaitan kencing tu
pedulikan kelab2 yang gelapkan hati tu
pedulikan,pedulikan




kita dah tak ada masa
sekarang lah masanya nak kumpul banyak2 pahala
kita kan nak masuk syurga
dunia ni sekejap je pun nak hidup
akhirat tu yang sampai bila2
worth sangat ke nak enjoy2 kat dunia,then kat neraka menanges2 menyesal
kamu2 igt kita ada peluang datang sini balik nk buat baik utk masuk syurga?
tiada peluang kedua ok..memang tiada

u choose




to be in hell or in paradise?








No comments:

Post a Comment